Monstertruck Politie Den Berghplein

0
144
Monstertruck Politie Den Berghplein
Monstertruck Politie Den Berghplein

Het Mobiel Media Lab van de Nederlandse Politie komt naar Soesterberg, een grote monstertruck boordevol educatieve informatie over het bestrijden en voorkomen van diefstal, oplichting en nog veel meer.

Woensdag 28 juni, zal de bijzonder vrachtwagen ofwel het Mobiel Media Lab van de Nederlandse Politie in Soesterberg tussen 09.00 uur en 16.00 uur neerstrijken op Den Berghplein in Soesterberg. Een enorme vrachtwagen, ingericht met schoolbanken en een schoolbord, het zal iedereen zeker opvallen. Vorig jaar was het Mobiel Media Lab ook al in Soesterberg om voorlichting te geven aan belangstellenden uit het dorp.

De ochtend voor de basisscholen

“We willen graag de ochtend gebruiken voor een voorlichting aan de basischolen van Soesterberg. Vooral het thema digitale veiligheid (babbeltruc, internet oplichting) zal voor deze scholieren centraal staan. Natuurlijk is iedereen welkom voor een praatje met mij als wijkagent van Soesterberg, maar ook mijn collega’s zijn aanwezig” aldus wijkagent Nico Sturkop.

Het ochtendprogramma zal in het teken staan van pesten, nep-wapens en digitale veiligheid. Scholieren van de basisscholen krijgen op een educatieve wijze informatie over het voorkomen en bestrijden van pesten. Maar ook het signaleren van nep-wapens en natuurlijk de digitale snelweg zullen besproken worden in de speciaal ingerichte vrachtwagen die de hele dag in Soesterberg zal staan op het Den Berghplein.

Iedereen is van harte welkom

Heb je andere prangende vragen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom op het Den Berghplein. Nico en zijn collega’s staan je graag te woord over Soesterbergse onderwerpen die te maken hebben met veiligheid en preventie. Ook het Veteranen Search Team (VST) zal aanwezig zijn om uitleg te geven over hun bijzondere activiteiten. De Stichting VST bestaat voor 85% uit (actief dienende) veteranen. De rest zijn vertegenwoordigers van overige geüniformeerde diensten. Naast de ervaring en training opgedaan in (missie gerelateerde) veldtrainingen ontwikkelt de stichting haar vrijwilligers door middel van training. Hierbij wordt gebruik gemaakt van externe trainers en interne kennisbronnen.