Gezinsuitbreiding Sterrenberg

0
127

Wie is er niet mee opgegroeid, de kinderboerderij van Abrona op steenworp afstand van Soesterberg. Afgelopen week werden ze verrast met de geboorte van drie Ouessant lammetjes.

Veel inwoners uit Soesterberg weten de weg te vinden naar de kinderboerderij van Abrona of tegenwoordig genaamd de “Boerderij Sterrenberg”, vanouds de locatie waar je met je eigen kinderen of kleinkinderen een bezoek brengt aan kleine dieren die er grazen of gewoon gelukkig rond hobbelen. Varkens, paarden, schapen, cavia’s of konijnen, ze maken allemaal een kort bezoek zeker de moeite waard.

Ruim 40-jaar zorginstelling

De Boerderij Sterrenberg ligt op de rand van Soesterberg in de wijk Sterrenberg, waar ook de zorginstelling Abrona niet meer weg te denken valt. Zo’n veertig jaar is de zorginstelling al actief op het grondgebied van Zeist en Boerderij Sterrenberg geeft al vanaf het begin onderdak aan de meest uiteenlopende diersoorten. Bewoners van de zorginstelling Abrona voeren de beesten dagelijks en met regelmaat worden de verblijven schoongemaakt of voorzien van vers stro en drinkwater.

Nieuw leven op Sterrenberg

Afgelopen week was het groot feest op Boerderij Sterrenberg, drie jonge lammetjes werden geboren en dat is natuurlijk wereldnieuws. Bewoners en verzorgers konden er bijna niet van slapen, want iedere dag was het even om de hoek kijken of er nieuwe leven zich aandiende. De “Schatjes” zoals ‘Abrona in beeld’ de verrassende aanwinst noemt lopen inmiddels speels rond te huppelen, een trotse aanwinst voor bezoekers, bewoners en verzorgers. “We hebben wel een feestje gevierd, want de geboorte van boerderijdieren komt hier maar zelden voor”, aldus één van de verzorger bij Abrona.

Sterrenberg een bloeiende wijk

Sterrenberg is een levendige wijk geworden waar werk en samenleven hand in hand gaan. Veel inwoners uit de wijk doen dagelijks boodschappen net om de hoek in Soesterberg en sommige bewoners voelen zich eigenlijk meer aangetrokken tot Soesterberg. “We vallen eigenlijk tussen wal en schip, want Zeist is eigenlijk te ver weg”, aldus een inwoner uit Sterrenberg die zich graag wil inzetten als vrijwilliger bij activiteiten in Soesterberg.

Aanhoudende drukte in de boerderij

Het is de laatste dagen behoorlijk druk op de boerderij, want veel bezoekers komen een kijkje nemen. Ouders, verzorgers, kinderen en kleinkinderen komen uit nieuwsgierigheid op bezoek bij de Ouessant lammetjes en lopen met een voldaan glimlach naar buiten. Wil je ook langs komen, kijk dan voor aanvullende informatie op de website van Abrona: https://www.abrona.nl/nl/locaties/huis-ter-heide/boerderij-sterrenberg