Taalhuis Soest komt in actie tegen laaggeletterdheid

0
175

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak kunnen zij daardoor ook niet goed omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon.

Kansen

Moeite hebben met taal, rekenen en digitale vaardigheden kan grote gevolgen hebben voor iemands leven. Laaggeletterden vinden moeilijker een baan, ze leven ongezonder en ze hebben minder grip op hun geldzaken. Het is belangrijk dat we als samenleving laaggeletterden niet afschrijven, maar juist in hen blijven investeren. Bied hen bij- en omscholing aan, op hun eigen niveau en in hun eigen buurt. Niemand is te oud om te leren.

Taalhuis Soest biedt voor mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen diverse activiteiten aan, die in de ‘Week van lezen en schrijven’ van start gaan.

Activiteiten

· Op vrijdag 8 september begint het Taalcafé. Je bent welkom van 10.00-11.30 uur in de bibliotheek Soest (gratis en vrije inloop). Hier praat je Nederlands met elkaar over allerlei onderwerpen. Je wordt ingedeeld in je eigen niveau.

· We starten weer met Nederlandse taallessen in Soest en Soesterberg. Cursisten krijgen twee keer 2 uur les van een taalvrijwilliger en oefenen met spreken, luisteren, lezen en schrijven. Cursisten krijgen een gratis abonnement op de bibliotheek.

· Wil je liever met een taalmaatje praten over alledaagse dingen? Dat kan ook.

· En je kunt zes dagen per week terecht in de bibliotheek Soest voor materiaal en computers om mee te oefenen.

Meer weten?

Maak een afspraak, mail of bel met Odile Bekkering, 06-12989083, o.bekkering@stichtingbalans.nl