Vlag halfstok voor slachtoffers

0
255

Op het gemeentehuis van Soest hangt deze week de vlag halfstok. Het college van Burgemeester en Wethouders laat hiermee zien dat zij meeleven met de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Het is nog steeds gevaarlijk in de landen en veel inwoners zitten nog tussen hoop en vrees. Het is met geen pen te beschrijven, afgelopen zondagnacht werden de landen opgeschrikt door één van de zwaarste aardbevingen in de recente geschiedenis van het land. Een beving van 7.8 deed zich voor in het zuiden van Turkije en eveneens het buurland Syrië werd zwaar getroffen. Er zijn vorig jaar 22.000 weliswaar kleine aardbevingen gemeten, maar van deze omvang hebben ze in Turkije en Syrië nog nooit meegemaakt.

Naast het halfstok hangen van de driekleur, mede als meeleven voor alle inwoners van Soest en Soesterberg die daar vandaan komen of vrienden in de getroffen gebieden hebben, zal er vanavond in de gemeenteraad van Soest één minuut stilte in acht genomen worden bij aanvang van de raadsvergadering.

Burgemeester Metz

Burgemeester Rob Metz: “De zware aardbevingen die Turkije en Syrië hebben getroffen, zijn van een omvang die bijna niet te bevatten zijn. We leven enorm mee met de bevolking daar, maar ook met iedereen in onze gemeenschap die in onzekerheid zit over familie of vrienden of die zwaar nieuws heeft gekregen. Laten we elkaar steunen, waar dat kan.”

Cor Brinkers