IJsselmeervogels verslaat HHC Hardenberg

0
219

IJsselmeervogels heeft de eerste zege in 2023 behaald. De Rooien wonnen door een late treffer met 1-0 van nummer twee HHC Hardenberg.
Het bleef 0-0 tot drie minuten voor tijd. Toen viel de winnende treffer voor IJsselmeervogels. Junior van der Velden schoot na een hoekschop de bal richting het doel van Hardenberg. Via het been van Gersom Klok verdween de 1-0 in het doel. Eigen doelpunt van HHC dus. Zo kon trainer Gert Jan Karsten zijn eerste zege als trainer van De Vogels vieren tegen zijn oude club.
Door de zege komt IJsselmeervogels op 20 punten en klimmen de Rooien van de zeventiende naar de voorlaatste plek. De voorsprong op OFC, de hekkensluiter is zeven punten.

Trainer Gert Jan Karsten: “We hebben de eerste 70 minuten gedisciplineerd gevoetbald, in de laatste 20 minuten hadden we geluk”
Karsten is niet alleen blij voor zijn ploeg maar ook voor de supporters van IJsselmeervogels. “Bij het doelpunt leek het wel of we kampioen werden. Dit hadden we allemaal nodig”, aldus de trainer.
De spelers zijn blij met de nieuwe trainer. Ze zeggen dat hij reëel is, de kwaliteiten kent en positiviteit in het elftal brengt .

IJsselmeervogels – HHC Hardenberg: 1-0
85′ Eigen doelpunt Gersom Klok 1-0)