IJsselmeervogels gaat met zege de winterstop in

0
257

IJsselmeervogels heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een zege op OFC. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg wonnen het uitduel in de tweede divisie met 3-0.
IJsselmeervogels beleefde eengoede start. In de zesde minuut wist Steven Sanchez Angulo na een knappe aanval de 0-1 binnen te schieten. Niet veel later scoorden de Rooien opnieuw na mooi combinatievoetbal. Mike van de Laar gleed de 0-2 uiteindelijk binnen.
Op slag van rust werd het ook nog 0-3. Jordy Ruizendaal schoot de bal binnen. Het was voor de voetballer uit Bunschoten-Spakenburg zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht.
In de tweede helft kwam de zege van IJsselmeervogels niet meer in gevaar. Er was nog wel een smetje op de zege. Van de Laar moest met een knieblessure het veld af. De middenvelder heeft al twee keer een langdurige knieblessure gehad. De eerste berichten zijn dat de blessure van Van de Laar meevalt.
IJsselmeervogels sluit de eerste seizoenshelft af met zeventien punten. Daarmee staan de Rooien op de zestiende plek. Het verschil met hekkensluiter OFC Is zeven punten.
In de eerste helft was IJsselmeervogels heer en meester. “Het was een fantastische start. Als je met 3-0 kan rusten in zo’n belangrijke wedstrijd dan is dat heerlijk”, zei interim-trainer Michael Weggemans na afloop. “Als je op deze positie staat met een club als IJsselmeervogels dan is de druk hoog. Er moest vandaag gewonnen worden, dat voelen die jongens ook.”
OFC – IJsselmeervogels: 0-3
6′ Steven Sanchez Angulo (0-1)
12′ Mike van de Laar (0-2)
44′ Jordy Ruizendaal (0-3)
Bron: RTV Utrecht