Gratis OV voor 66-plussers

0
88

De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat ook ouderen in de gelegenheid zijn om sociale contacten te onderhouden en bewegingsvrijheid hebben. Daarom verlengt de provincie de proef met gratis OV voor 66-plussers met een smalle beurs in 2024. Hiervoor is 1 miljoen euro beschikbaar gesteld.
Ouderen met een inkomen van maximaal 22.200 euro kunnen vanaf 1 januari 2024 gebruik maken van het gratis OV-abonnement. In de hele provincie Utrecht kunnen deze ouderen met dit abonnement gratis gebruik maken van buurtbus, flex-diensten, tram en bus van U-OV en Syntus Utrecht. Reizen kan doordeweeks na 9.00 uur en in het weekend de hele dag. De actie loopt tot 31 december 2024.
Op de website www.gratisreizenouderen.nl kan het gratis OV-abonnement, dat op een persoonlijke OV-chipkaart wordt geladen, worden aangevraagd. Verder wordt stapsgewijs uitgelegd hoe het aanvraagformulier moet worden ingevuld. Ouderen die hulp nodig hebben bij het invullen van het aanvraagformulier, bijvoorbeeld met het downloaden van de inkomstenverklaring bij de Belastingdienst, kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0475 – 772189.