Opening Weggeefbasis

0
163

De Weggeefbasis aan de Rademakerstraat, een bijzondere inlooplocatie waar je met name gebruikte artikelen een tweede leven kan geven, werd gisterenmiddag officieel geopend door wethouder Suna (PvdA).

Het is een unieke inlooplocatie waar je gebruikte artikelen een tweede leven kan geven, bijvoorbeeld gebruikt speelgoed voor de feestdagen of verjaardagen die voor iemand anders waardevol zou kunnen zijn. Maar het is ook een plek waar je laagdrempelig terecht kan voor een kop koffie en een goed gesprek over bijvoorbeeld energie of over financiële ondersteuning vanuit de Gemeente. Vanuit “Geld op orde Soest, GOOS” komen zelfs op gepaste tijden mensen aanschuiven voor advies of financiële ondersteuning.

Allemaal lieve mensen

“Het had ons nooit gelukt zonder al die lieve mensen die ons zo goed hebben geholpen. We hopen met deze locatie het leven van veel mensen weer vrolijk en makkelijker te kunnen maken voor vele jaren”, aldus Loes de Groot gisterenmiddag, die samen met Jonathan Poiesz het initiatief nam om een weggeefbasis te realiseren in Soesterberg. Verhuurder Putman kwam met de tijdelijke bedrijfsruimte en verbindelaar Hannie van de Straten zorgde in rap tempo voor de financiële zorgen en benodigde vergunningen. Haast was zeker geboden, want op dit moment zitten veel mensen juist verlegen om uiteenlopende hulp.

Weggeefbasis naar nieuwe culturele voorziening

Foto: Johan Pel - Hannie van der Straten, wethouder Suna, Loes de groot en Jonathan Poiesz knippen lintje door.
Foto: Johan Pel – Hannie van der Straten, wethouder Suna, Loes de groot en Jonathan Poiesz knippen lintje door.

De bedrijfsruimte voor de Weggeefbasis op deze locatie is helaas tijdelijk, want Putman heeft grootse plannen met de huidige locatie, maar wethouder Suna (PvdA) verwacht dat er binnen de beoogde nieuwe culturele voorziening (medio 2023) in Soesterberg wel een plek zal zijn voor dit fantastisch maatschappelijk initiatief. “Ik kan niets beloven, maar ga zeker mijn best doen. Laten we vooral voor elkaar zorgen en als je een prangende vraag hebt richting de gemeente Soest, schroom dan niet om bij ons aan te kloppen”, aldus wethouder Suna die tijdens de openingsplechtigheid graag de hand uitsteekt om waar nodig te helpen.

Kerstpakketten voor het juiste doel

Op de valreep was er nog meer goed nieuws te vertellen, want Fernando Livestrom van de Plus van Soest maakte de feestelijke opening helemaal compleet. Alle actiezegels die vanaf nu worden ingeleverd bij de Plus voor kerstpakketten komen allemaal ten goede aan de Weggeefbasis. Uit ervaring met voorgaande jaren waren dat tussen de honderd en tweehonderd pakketten en die gaan nu allemaal naar de Weggeefbasis.

Na veel gejuich en applaus werd er nog lang nagepraat met zo’n twintigtal aanwezigen over het geweldig initiatief. De “Weggeefbasis” begint allereerst met twee ochtenden; op dinsdag- en vrijdagochtend van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Cor Brinkers