Camper ook naar Soesterberg

0
171

Wat is het belangrijkste en hoe moet het dorp er uit komen te zien? De gemeente Soest is erg benieuwd naar ieder zijn/haar mening en daarom gaan ze aankomende dagen met een bijzondere camper (wederom) de boer op.

Onze leefomgeving is een mix van de meest bijzondere landschappen: we hebben duinen, heuvels, polders, bos en akkers. Soest en Soesterberg zijn populaire dorpen om te wonen, werken en recreëren. Maar hoe passen alle wensen die we hebben in de beperkte ruimte die er is? Dat is nog best wel een behoorlijke puzzel in onze gemeente.

Participatie-camper bij de supermarkt

Welke keuzes zou jij maken? En wat is het belangrijkste voor onze gemeente in de toekomst? Het zijn slecht een paar vragen die het bureau Opniepijlers in opdracht van de gemeente Soest aankomende weken gaat voorleggen aan inwoners van Soest en Soesterberg. Dat doen ze vanuit een camper die al eerder bij de supermarkt heeft gestaan.

Waarom doen ze dit?

De gemeente Soest wil dat inwoners ook in de toekomst fijn kunnen wonen, werken en recreëren in Soest en Soesterberg. Hoe we omgaan met onze ruimte is daarbij een belangrijk onderdeel. In 2021 is een “Omgevingsvisie” gemaakt waarin staat hoe we willen dat Soest en Soesterberg er in 2040 uit moet komen te zien. De volgende stap is het bedenken hoe we dit met z’n allen voor elkaar kunnen krijgen.

Straatinterviews

Vanaf deze week staat de camper 12 dagen bij supermarkten en de weekmarkten in Soest en Soesterberg. Deskundige, onafhankelijke onderzoekers interviewen mensen op straat. In een persoonlijk gesprek kunnen inwoners hun wensen en ideeën kenbaar maken over hoe we met onze ruimte in Soest en Soesterberg om moeten gaan. Waar vinden inwoners bijvoorbeeld dat we nieuwe huizen mogen bouwen, waar liever niet?

Participatie omgevingsprogramma’s

De camper is onderdeel van de participatie voor de omgevingsprogramma’s. De omgevingsprogramma’s zijn het vervolg op de omgevingsvisie. Voordat de gemeente deze programma’s definitief gaat maken, horen ze graag we wat inwoners er van vinden. Er volgt ook nog een digitaal participatietraject, maar daarover meer vanaf 12 juni 2023.